Schiller Theater
Place Royale

Minrebroederstraat 11
3512 GS UTRECHT
T 030 23 19 380Rolstoel

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
 

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?
Nieuws

08-05-2010 vorige paginaterug naar nieuwsoverzicht
   
Utrechts Kleinkunst Festival 2010
   

Meike Veenhoven en Linnet van der Wal winnen 2'e Utrechts Kleinkunst Festival 2010

Een ongekend spannende tot zelfs zinderende finaleronde van het Utrechts Kleinkunst Festival op zaterdagavond 8 mei in het rijksmonumentaal pand van het Schiller Theater PLACE ROYALE te Utrecht. De Utrechtse Meike Veenhoven won met minuscuul verschil de velbegeerde juryprijs terwijl Linnet van der Wal de publieksprijs in de wacht sleepte.

De andere twee kandidaten, Titia Wolf en Lotte Vermeulen, kregen de 3é prijs en van van het volop genietende publiek en de vakjury eveneens veel lof toebedeeld voor hun uitstekende performances. De jury oordeelde dat het niveau van de vier finalisten van uitzonderlijk hoge kwaliteit was. Meike Veenhoven: De jury was daarnaast unaniem in haar oordeel en rapporteerde dat Meike Veenhoven met haar performance het publiek op een wel heel uitzonderlijk meeslepende wijze liet meevoeren.

Zij liet ons op prachtige wijze toetreden in haar belevingswereld. Haar zelf gecomponeerde werk was uitstekend te noemen met daarnaast een prima samenspel tussen de door haar vloeiend bewerkte noten waarbij haar gezongen teksten en haar pianospel op hoog niveau waren. Haar zangtalent en de technische vaardigheden van haar pianospel laten je vanaf begin tot eind genieten. Dit is een ultieme pure kunstvorm, wat kleinkunst eigenlijk ook behoort te zijn, aldus het rapport van de vakjury.

Linnet van der Wal:Volgens het juryrapport over Linnet van der Wal, bracht zij op verbluffende wijze originele kleinkunst op het podium tot leven. Je kon het zien, horen en zelfs voelen. Het geheel bracht alle juryleden en de aanwezigen op het puntje van de stoel.
Zij weet als geen ander op hoog niveau thema’s op uitzonderlijke wijze tot een geheel samen te brengen. Haar zang, mimiek, dans en pianospel mag veelzijdig genoemd worden. Ze beheerst dit samenspel vrijwel tot in de perfectie. De verhoudingen zijn helder en hebben een prima afwisseling tussen typematig en naturel. Er staat, volgens de jury, deze talentvolle dame een mooie toekomst in het verschiet.

De finalisten streden in het bijzondere theatermonument Schiller Theater ‘Place Royale’ in het historisch hart van Utrecht. Voor dit Utrechts Kleinkunst Festival hadden zich meer dan 30 acteurs en groepen aangemeld. De beste Kleinkunstenaars van Nederland werden geselecteerd via o.m. voorrondes en actieve jurering. Uiteindelijk bleven vier finalisten over. Dit Kleinkunst Festival zal jaarlijks in de maand mei in dit Utrechtse knusse theater worden gehouden.

Aanmoedigingsprijs: Door de sponsor en het Schiller Theater "PLACE ROYALE" is een aanmoedings geldlbedrag voor de vier finalisten beschikbaar gesteld.

Fotograaf: Daphne Schinkel. www.daphneschinkel.nl