Eenzaamheid beoefenen

Mijn nieuwste release ‘Practicing Solitude’ is een jazz-singer-songwriter-project, geïnspireerd door de pandemie. Alleen ik aan de piano, zingend en mijn originele liedjes spelend. Een visuele EP, opgenomen in één take. Klinkt als een moderne Carole King.

In de afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad om te werken met de beste jazzmuzikanten die mijn muziek uitvoeren. Als bandleider heb ik twee albums opgenomen (recensies in o.a. Downbeat Magazine) en heb ik uitgebreid internationaal getoerd (o.a. Ubud Village Jazz Festival, Jazzclub Unterfahrt, Reduta Jazzclub Praag, Bird’s Eye Basel, De Doelen Rotterdam).

Weinig mensen weten wel dat ik mijn muzikale reis begon als zanger-pianist. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest om op een gegeven moment weer aan de piano te gaan. Tijdens de pandemie, te midden van alle isolatie en onzekerheid, leek het het perfecte moment om het een kans te geven. Ik zou de situatie kunnen omzetten in iets positiefs.

Het is een eerlijke voorstelling: breekbaar maar toch heel sterk. De intieme setting trekt alle aandacht naar het nummer en de emotie erachter. Het is de meest authentieke en directe manier om mijn muziek en teksten te presenteren: originele jazz in een duidelijke songvorm, en bekende popsongs in een jazzjasje.
Ik heb ervoor gekozen om dit project in een visuele EP te presenteren. Het is geïnspireerd door de online revolutie en de afwezigheid van live muziek. De nummers zijn live opgenomen: audio en video in één take. Het dichtst bij een live optreden in een online format.

26 februari 2023
14:30 — 16:30 (2h)

Schiller Theater Place Royale

Maaike den Dunnen

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Regulier
17,00
Onbeperkt
Studenten/65+
15,00
Onbeperkt

Deel dit evenement!