Practicing Solitude *uitgesteld, nieuwe datum volgt*

Deze voorstelling is uitgesteld. De nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk met u gecommuniceerd. Heeft u al tickets? Dan wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

‘One of the genre’s promising young vocalists’ – Downbeat Magazine

‘Great sound and deep soul – what a fantastic singer!’ – Sheila Jordan

‘Een formidabele zangeres met een betekenisvol, intens stemgeluid. Haar eigen liedjes zijn subliem.’ – Fay Claassen

‘With this project Maaike den Dunnen sounds like a modern day Carole King!’ – Dena DeRose

Maaike den Dunnen’s nieuwste release ‘Practicing Solitude’ is een solo-project, geïnspireerd door de pandemie. Ze begeleidt haar eigen songs aan de vleugel en synthesizer: jazz in een singer-songwriter-setting. Een breekbare en tegelijk sterke performance, in de richting van een moderne Carole King.

Als zangeres en bandleider nam Den Dunnen twee succesvolle albums op. Ze ontving lovende recensies en gaf vele concerten op de internationale jazzpodia (o.a. North Sea Jazz Festival, Jazzclub Unterfahrt, Ubud Village Jazz Festival, Bird’s Eye Jazzclub Basel, Reduta Jazzclub). Ze werkte samen met topmusici, waaronder Karel Boehlee, Timothy Banchet, Renato Chicco en Dena DeRose.

Toch kriebelde het om zelf achter de piano plaats te nemen. ‘Er zijn maar weinig mensen die weten dat ik mijn muzikale reis ooit begonnen ben als een solo zangeres-pianiste. Altijd ben ik nieuwsgierig geweest om naar die vorm, die specifieke concentratie terug te gaan. De intieme setting vestigt alle aandacht op de song, de tekst en de emotie erachter. Het is voor mij de meest authentieke en directe manier om de luisteraar te raken.’

‘Practicing Solitude’ is een visuele live-EP, in één take opgenomen. Dit idee ontstond binnen de beperkende maatregelen van de pandemie. ‘Voor mij betekent de titel: op een sterke manier op jezelf teruggeworpen zijn. Ik denk en hoop dat veel mensen zich hierin kunnen herkennen’.

Verwacht een verhalend programma van enkele pop-evergreens in jazz-vorm, en veel eigen jazz in pakkende song-vorm.

Bekijk hier de promo video

26 februari 2023
2:30 pm — 4:30 pm (2h)

Schiller Theater Place Royale

Maaike den Dunnen

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit evenement!