Internationaal Kamermuziekfestival – Schiller Theater: How to be a Prima Donna

Opera saai en oubollig? Niet bij de Prima Donna’s! In How to be a Prima Donna is een perfecte kennismaking met opera. De Prima Donna’s nemen hun stoffer en blik mee om het soms nog oubollige imago van opera eens flink af te stoffen. Een dynamische voorstelling over grote dromen, ambities en confrontaties met de werkelijkheid. Met boordevol interactie, mooie opera melodieën en quizzen maken de Prima Donna’s opera allesbehalve saai.

Met unieke muziektheatervoorstellingen en atypische concerten verrast het eigenwijs opera collectief jong en oud, liefhebber en criticus. In 2018 wonnen ze de Publieksprijs op het Delft Fringe Festival wat steeds volle zalen opleverde tijdens volgende edities. Ook in tijden van corona zaten ze niet stil. In 2021 organiseerden ze ambitieuze livestreams van optredens in bekende concertzalen zoals Amuz en gaven zij een groot kasteelconcert. In 2022 ging hun eerste, originele familie-opera De Zaanmeermin in première gecomponeerd door pianist Ben van Daal en konden ze de Delft Chamber Music Award aan hun prijzenkast toevoegen.

In How to be a Prima Donna ziet u bariton Sam Eggenhuizen en mezzosopraan Amy Egbers. Beiden volgden ze de bacheloropleiding ‘Muziektheater Klassiek’ aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Nadien zong Sam onder andere bij Opera Zuid, het Groot Omroepkoor en De Nationale Opera en is hij werkzaam als theatermaker en acteur. Amy is een veelzijdig artiest, ze werkte o.a. voor De Nationale Opera en won in 2018 de Entreeprijs op Theaterfestival de Boulevard in Den Bosch. Momenteel is zij Artist in Residence van het DoelenEnsemble. Vorig seizoen waren beiden zangers te zien bij Omroep Max in het tv-programma ARIA, een wedstrijd voor het beste aanstormend opera talent van Nederland. Ze worden begeleid door Prima Donna’s vaste pianist, componist en tekstschrijver Ben van Daal.

Tickets:
11:30 – 12:30
Internationaal kamermuziekfestival – Tickets B

14:00 – 15:00
Internationaal kamermuziekfestival – Tickets A

28 december 2022
11:30 am — 3:00 pm (3h 30′)

Schiller Theater Place Royale

Amy Egbers, Ben van Daal, Sam Eggenhuizen

Deel dit evenement!