The Bullfight

In 2019 en 2022 gooide The Bullfight hoge ogen met 2 grote multimediale projecten over Murder Ballads en Spoken Word, waarbij de band samenwerkte met vele kunstenaars en muzikanten (waaronder Barry Hay, Spinvis, Henry Rollins, Alex Roeka en David Boulter van Tindersticks).

In januari 2024 presenteert de band haar nieuwe album: Het Interview /The Interview.

Het album verschijn op cd en vinyl en is onderdeel van wederom een breder multimediaal project. Gitarist / toetsenist Thomas van der Vliet brengt zijn debuutroman uit via Uitgeverij Studio Kers, waar het album de soundtrack van vormt. De muziek speelt onder het luisterboek, het audioboek zelf is ingesproken door Alex Roeka (Poelifinario 2022) en wordt als download bij het boek geleverd.
Bij de roman komt een volwaardig nieuw album (cd/vinyl) van de band met 9 nieuwe liedjes, alsmede een cd met de instrumentale tracks van het audioboek.

Ook zijn verschillende linosnedes van de Parijse kunstenares Hélène Bautista verwerkt in de roman. Deze -voor het boek speciaal vervaardigde- kunstwerken (of een selectie hiervan) zullen worden tentoongesteld in Donner Rotterdam rondom de releasedatum.

The Bullfight zal het album / boek promoten via een korte theatertour.

Bekijk hier The bullfight: Het Interview (Trailer)

De media over eerder werk van the Bullfight:

“Betoverend ****” – Volkskrant
“Een poëtisch meesterwerk”- AD
“De ultieme Quentin Tarantino soundtrack” – Metro
“On-Nederlandse klasse die een internationaal podium verdient” – 3voor12
“Doordrenkt met een angstaanjagende schoonheid” – Revolver Magazine
“Een band met internationale allure” – OOR
“Torro Torro Olé *****” – Music Maker

3 februari 2024
8:30 pm — 10:30 pm (2h)

Schiller Theater Place Royale

André van den Hoek, Conrad Freling, Daisy Cools, Eddie Kuijpers, Ester Vroegindeweij, Nick Verhoeven, Thomas van der Vliet, Tim Moerkerken

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit evenement!