13e Utrechts Kleinkunst Festival 2024 HALVE finale #13ukf2024 vrijdag 12 april /aanvang 20:30u.

#13ukf2024 NIEUWS ~ HALVE FINALISTEN UKF 2024
Voor uw reserveringen en tickets: scrol naar onderen!

Komende VRIJDAG 12 april ’24 nodigen wij u uit om te komen genieten van de halve finale ~
13e Utrechts Kleinkunst Festival 2024.

De volgende artiesten hebben wij voor u geselecteerd.
° Marlies Bloemen
° Isha van der Burg
° Eline den Hartog
° Fanny
° Jildou Kroes
° duo Lies & Jeroen (B)

Wie er op 13 april zaterdagavond door mogen naar de Grand FINALE wordt vrijdagavond op 12 april na de halve finale beslist door de vakjury.
° beide avonden aanvang 20:30u.
° de volgende prijzen zijn voor hen beschikbaar:
(juryprijs) (publieksprijs) en (persoonlijkheid prijs).

DIT ZIJN DE DEELNEMERS op vrijdagavond 20:30 uur
info & tickets: www.schillertheater.nl

Wie zijn het Belgische duo Lies & Jeroen ?
================================
Lies Van Camp & Jeroen Knapen werken als duo al een tijdje aan een repertoire van eigen Nederlandstalige luisterliedjes. De aandacht van het grote publiek komt er voor het eerst in de nazomer van 2018. Dan verschijnt hun EP ‘Alles heeft z’n tijd’ die warm wordt onthaald.
“Een bewonderenswaardige gooi naar de essentie van de kleinkunst,” kopt FOLK magazine. Ook New Folk Sounds in Nederland is onder de indruk: “De samenzang klinkt bijzonder hecht”.
Deze lovende woorden én de energie die ze uit hun concerten halen (o.a. op het Luisterplein Gentse Feesten, Merodefestival, Lichtfeest Lissewege, ‘t Schaliken Herentals), zetten hen ertoe aan om verder te werken aan een eerste full-cd: ‘Er zijn zo van die dagen’.
Voor de opnames ervan trokken ze naar de Room 13-studio van Yves Meersschaert onder de technische leiding van Jesse De Roo. Opnieuw opnames met grote aandacht voor haarfijne samenzang en verfijnd akoestisch gitaarspel. Maar er is meer zingen ze in koor……….

Wie is Marlies Bloemen ?
========================================
Marlies is zangeres, actrice, liedjesschrijver, theatermaker en daarnaast ook muziekdocent en koordirigent.
Op haar website kom je meer te weten over haar achtergrond en blijf je op de hoogte van Marlies haar activiteiten.
Kijk vooral rustig rond schrijft ze en mocht je na het bekijken van de website vragen hebben of geïnteresseerd zijn geraakt, twijfel dan niet en neem contact op via de contact pagina of volg me op sociale media.
Marlies Bloemen
www.marliesbloemen.nl

Wie is Eline den Hartog ?
========================================
Eline wat ga je doen op het Utrechts Kleinkunst Festival?
Ik wil op het festival graag een stuk spelen uit mijn voorstelling ‘Vooruit’!
Deze voorstelling gaat over mijn persoonlijke verhaal.
Over stress, mijn burn-out en mijn onzekerheid.
Over willen, maar niet durven.
Over dromen, maar afwachten.
Over dat contrast.
Ik wissel persoonlijke verhalen af met zelf geschreven en gespeelde liedjes op de piano.

Wie is Jildou Kroes ?
======================================
Zij is schrijfster, zangeres en actrice. Jazeker die speelt, zingt en schrijft. Een echte Friese famme fatale met een verhaal. Nuchter, onderhuids vurig en gevoelig. Showreel Jildou Kroes. Opleiding: Theater Opleiding Selma Susanna (THOPSS). Zomaar enige info over Jildou want naast haar vele mooie beschreven stukken werkt zij ook aan eigen (kleinkunst) liedjes samen met pianist Rick Piepers. Maart 2020-juli 2022. Venetia’s Air ~ Actrice (Venetia) in de muziektheatervoorstelling ‘Venetia’s air’ van theatergezelschap LUKKA. Op 17 september 2021 ging de voorstelling in première in de Cultuurkoepel in Heiloo. De voorstelling gaat over een invloedrijke, bloemrijke en beeldschone vrouw uit de 17e eeuw die probeert (als vrouw) gezien te worden om wie zij is: een actrice & zangeres. Werkte mee aan geweldige mooi muziektheater voorstellingen van Cees Koldijk en Kees Scholten over de Amsterdamse aardappeloproer.

Wie is FANNY ?
======================================
Fanny is singer-songwriter en theatermaker. “Met mijn liedjes wil ik mensen raken en hun leven een beetje mooier maken.’ Fanny schrijft en zingt luisterliedjes met lef. Fanny (artiestennaam van Fanny Bod) is een singer-songwriter en theatermaker. Geïnspireerd door onder meer Wende, Ellen ten Damme, Claudia de Breij, Lucky Fonz en Henny Vrienten, bewegen haar liedjes zich tussen kleinkunst, singer-songwriter en (latin)jazz in. In haar (Nederlandstalige) liedjes schrijft ze over het geluk en de pijn van de liefde, haar drang en zoektocht om alles uit haar leven te halen, omgaan met verdriet of verlies en over haar liefde voor de muziek. Fanny treedt regelmatig op met haar theaterconcert ‘Ik leef dus ik voel’. Begeleid door haar muzikanten (en soms zichzelf begeleidend op de piano) zingt zij natuurlijk haar eigen liedjes en bekende jazz nummers, voorzien van haar eigen Nederlandse teksten. Tussen de liedjes door vertelt zij over haar zoektocht naar een leven dat bij haar past. Zie hier twee filmpjes van optredens: ‘Alles wordt anders’ en van ‘Mijn liefje geeft niets om mij’..
In 2023 heeft Fanny maar liefst drie singles uitgebracht; ‘Hetzelfde lied’.. ‘Ik leef dus ik voel’ en ‘Alles wordt anders’. Alle singles zijn goed ontvangen en gedraaid op landelijke en lokale radio.

Wie is Isha van der Burg ?
======================================
Isha Wat ga je o.m. doen op dit festival:
Ik ga ca.16 min. voor u tijdens de halve finale spelen en dat worden een stuk of drie mooie kleinkunstliedjes van klassieke snit. Met daar tussendoor natuurlijk wat grapjes of anekdotes met verhaallijn.
Ik heb het afgelopen jaar een volledige voorstelling gespeeld, ‘Unlimited’, en ik ga daar ook wellicht ‘n stuk uit spelen.
Ik heb jarenlang veel samengewerkt met tekstschrijver Leon Mooren, een van de laatsten der Mohikanen als het op klassieke kleinkunst liedjes aankomt, en ik zal tijdens dit festival ‘n aantal van zijn liedjes ten gehore brengen.
Isha van der Burg volgde o.m.:
Koningstheateracademie – éénjarige cabaretopleiding – Den Bosch, 2020-2021
Schrijversvakschool – vierjarige vakopleiding – Amsterdam, 2016-2021
MA Drama & Theatre Studies – National University of Ireland, Galway, 2014-2015
BA Sociologie & Politicologie en Engelse Literatuur – NUI Galway, lerland, 2010-2013
===================================================================================================
° voor meer informatie en reserveringen ga naar www.schillertheater.nl #schillerutrecht

Het Utrechts Kleinkunst Festival vindt plaats in het historische Rijksmonument van het Schiller Theater “ Place Royale”, Minrebroederstraat 11 te Utrecht, in het hart van de Domstad. In 2023 was de felbegeerde juryprijs voor Ruth Elings, de publieksprijs ging naar Berend Koen Brouwer en de Persoonlijkheid prijs kreeg de Belgische Els Degryse.

(aanvullingen resp. wijzigingen en eventuele (tekst) fouten voorbehouden)

12 april 2024
8:30 pm — 10:30 pm (2h)

Schiller Theater Place Royale

Schiller Theater

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit evenement!