Lenny Kuhr – Nieuw album, nieuwe theatertour

Sinds Lenny Kuhr in 1969 op 19-jarige leeftijd het Eurovisie Songfestival won met De Troubadour is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Met haar herkenbare stem, haar melodielijnen die ronddraaien als een carrousel en haar gitaar heeft Lenny Kuhr een heel eigen en direct herkenbaar genre geschapen. Luisterliedjes in de beste zin des woords. Enkele maanden geleden bracht de Grande Dame een nieuwe LP /CD uit van het Nederlandse lied met haar nieuwe album op Excelsior Recordings. Op Lenny Kuhr zingt ze liedjes van onder anderen Spinvis en Stef Bos. Lenny Kuhr ontving in het Schiller Theater “Place Royale” enkele jaren geleden de Nederlandse Oeuvreprijs voor Kleinkunst & Cabaret.
Nieuwe album

‘Ik voelde me gedragen door de muziek’, zegt Kuhr over haar 33ste album. Lenny Kuhr loopt over van de vitaliteit: elf ijzersterke en gevarieerde liedjes, gezongen met de nog steeds spatzuivere stem van La Kuhr, met veel gevoel gearrangeerd door Reyer Zwart en in drie heerlijke weken opgenomen met Frans Hagenaars, de huisproducer van Excelsior. Zo komt aan het begin van 2022 een van de iconen van het Nederlandse lied met zo’n overrompelende plaat dat Lenny Kuhr zomaar weer terug in de spotlights kan belanden. Ook tot haar eigen vrolijke verbazing. ‘Ik kan ook poppy zingen, blijkbaar.’

22 april 2023
8:30 pm — 10:45 pm (2h 15′)

Schiller Theater Place Royale

Lenny Kuhr

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deel dit evenement!